Sierbestrating

Sierbestrating wordt steeds populairder in Nederland. Steeds meer mensen hebben minder tijd voor onderhoud aan de tuin, maar willen toch een nette en verzorgde tuin hebben. Dan is sierbestrating een geweldige oplossing. Daarbij geeft sierbestrating een andere dimensie aan uw tuin. U kunt groen afwisselen met sierbestrating, dit geeft een ruimtelijk effect. Sierbestrating kunt u overal toepassen, in kleine en grote tuinen in allerlei vormen en kleuren. Er zijn ontelbaar veel mogelijkheden om uw droomtuin te creëren.

Diverse soorten stenen

U hebt keus uit diverse soorten stenen met elk hun eigenschappen. Hieronder vindt u een aantal soorten stenen die veel worden toegepast in tuinen:

  • Trommelstenen: ruw gemaakte stenen met een natuurlijk effect.
  • Strakke stenen: zorgen voor een moderne en elegante uitstraling.
  • Siertegels: kleurvaste tegels van klei.
  • Gebakken stenen: kleurvaste stenen van klei.
  • Split en grind: natuursteen split en grind in diverse kleuren en gradaties.

Voor bovenstaande soorten stenen geldt allemaal dat ze in diverse afmetingen en kleuren verkrijgbaar zijn. Ook is het natuurlijk mogelijk om maten en kleuren met elkaar af te wisselen voor een bijzonder effect.

Specialisme

Het aanleggen van sierbestrating is een specialisme dat vraagt om professie. De bestratingsspecialist heeft een brede kennis over allerlei soorten stenen en zal u adviseren over de mogelijkheden. Als u eruit bent gekomen zal de tuinman een ontwerp maken aan de hand van uw wensen. Vooraf worden afspraken gemaakt over de indeling van de tuin, legpatronen en het type bestrating. Als u helemaal tevreden bent over het ontwerp zal de vakman over gaan tot bestraten. De vakman is in het bezig van speciale machines waarmee efficiënt en snel gewerkt kan worden. Voor u het weet kunt u aan het genieten van uw nieuw aangelegde tuin!

Beoordeling